The last lab work of Alpro 2… we miss you so :))

You must search all about the decision tree algorithm, try to find the example code or you can make your own code about the decision tree, the due date for demo is 21 December 2008 ( ask your assistant for appointment )… for the last… for all of practicant Alpro 2… we miss you so… he5x

Best Regards,

Andre Parvian Aristio

5205.100.072

Advertisements

Introducing My New Action Figure… Mr. Mario

Today, my best friend at senior high school was coming… she brought some “gift” to me… i was surprised because she brought a little Mr. Mario… she will going to europe to continue her study in England… she wants me to keep her give and promise to keep it as good as she gave to me… 🙂

Me and Mr. Mario

if you dont know about Mr. Mario, see the memories of mario from the picture below :

The memories of Mario

Thank you my friend! I hope you will enjoy your study in England and back to Indonesia as soon as possible to rebuild our lovely country… 🙂

Posted in Say it. 7 Comments »

Finally, Acer Aspire 2920-601G16Mn

Akhirnya hadiah dari Acer yang aku tunggu-tunggu datang juga 😀

Lapienya tipe Aspire 2920-601G16Mn Special Edition, katanya mbak carroline (Manager Public Sector Departement Acer Indonesia) lapie ini emang dirakit khusus buat pemenang Acer Intel E-Learning Competition 2008 prosesornya pake core 2 duo T7500 hehehehe… gak sabar nyoba dirumah, waktu buka MATLAB 7 ringan banget… kayak buka notepad aja  🙂

Harapanku sih, dengan lapie baru ini aku semakin bisa banyak berkarya dan terus mengembangkan keilmuan guna meningkatkan mutu pendidikan di Indonesia… (hopefully)

Ki-ka : Carroline (Manager Public Sector Departement Acer Indonesia), Saya, Pak Suasmoro (Pembantu Rektor 3 ITS)

Semoga prestasi ini diteruskan oleh junior-junior saya di SI, FTIf, ITS, dan seluruh mahasiswa di Indonesia… amin… Majulah Terus Pendidikan di Indonesia!

Schedule for 4th Lab Work

At 16.00 until 17.00 o’clock

NO. NRP NAMA
1 5207100001 VERLA PUSPITASARI
2 5207100003 ARLITA AYUNANI
3 5207100006 ABDUL WAHAB
4 5207100009 LAMBERTUS WAHYU H
5 5207100016 SYIFA INDI ADDINI
6 5207100022 AULIA FEBRIYANTI
7 5207100023 ACHMAD NASIR ALGADRI
8 5207100025 FAZA NAILUL MAZIYA
9 5207100028 ADE RACHMAT SUBAKTI
10 5207100030 KHAIRU RAHMAN
11 5207100031 ZALDI ARDIANTO
12 5207100034 NURMA PRITA YANTI
13 5207100037 PAUNDRA PUTRADWIYANTO
14 5207100040 ARDHY BUDHI RISMAWAN
15 5207100042 ARDIAZ AJIE A
16 5207100044 GALIH PERMADI
17 5207100045 BAHTIAR FERDIYANTO
18 5207100048 ANITA SAFITRI
19 5207100058 NYOMAN BAGUS PRASETIA
20 5207100060 RAHMAD BAGUS ANDRIYANTO
21 5207100062 NURAISA NOVIA H
22 5207100071 FITRAH MEILIA PURNAMA
23 5207100081 NANDINTYO ARWANTO
24 5207100087 RAHMI ROMADHONA P
25 5207100098 GOEIJ YONG SUN
26 5207100111 PERMANA NURDYAHSARI
27 5207100701 MOCH YASIN
28 5207100705 HELVEA REZANO
29 5207100706 HENRI
30 5207100086 THERESIA RATIH DEWI S.
31 5206100013 RADITYO ARYO BASKORO
32 5206100019 MASRIZAL FRISNANTO
33 5206100061 BRYAN DECAPRIN
34 5206100064 DIMAS PRAYOGO
35 5206100065 RAMA DHANIAREZA
36 5206100067 HATTA BAGUS HIMAWAN
37 5206100075 AKBAR ZOTA
38 5207100007 CHODIJAH DYANINGTYAS
39 5207100008 BRIYANSETA PUSPANENDRA
40 5207100012 RISKY DINAL ARDIANTO

Read the rest of this entry »

Need Your Opinion…

Huff… capek sebenarnya baru senin kemarin pulang dari Bogor ( IPB ) untuk mengikuti scientific paper competition on IAAS Olympic 2008 ( seru banget mahasiswa IPB ) ntar aku buat postingan tersendiri berikut publikasi yang telah dilakukan berkenaan dengan pencapaian kami Tim dari ITS Surabaya. Dalam postingan kali ini saya bukan mau menceritakan pengalaman luar biasa kami ke IPB tapi saya mau meminta pendapat rekan-rekan sekalian tentang Boneka Horta yang merupakan karya anak bangsa oleh mahasiswa IPB… kebetulan kami mau bekerjasama untuk memasarkan Boneka Horta nah, untuk mengetahui animo masyarakat mengenai Boneka Horta ini, kami membuat polling di polling untuk Boneka Horta tolong bantu isi polling ini ya? terima kasih…

Boneka HORTA

 

Contoh bentuk boneka horta ( ki-ka ) : babi, kodok, sapi, panda, kepala

Boneka rumput ”HORTA” merupakan suatu media tanam yang dikemas dalam bentuk boneka dengan bagian kepala ditumbuhi rumput. Mainan ini merupakan jenis mainan baru di Indonesia. Boneka ini sangat cocok digunakan sebagai latihan untuk anak-anak merawat tanaman.

Permainan ini dimulai ketika anak merendam kepala boneka di air kemudian mengamati pertumbuhan rumput dibagian kepala boneka setiap hari. Pada saat rumput telah memenuhi kepala boneka, anak dapat berkreasi dengan memangkas rumput menjadi bentuk yang diinginkan.

4th lab work for Algorithm and Programming 2

In this lab work you must make a pseudocode and code of coin changing problem, the due date for pseudocode of coin changing is friday, 28 Nov 2008 and the lab work will be held on sunday 30 Nov 2008

standard input for coin changing :

500

50 5

25 10

10 15

standard output for coin changing :

max :

50 2

25 10

10 15

min :

50 5

25 10

this problem must be solved by greedy algorithm and you must show where is the greedy concept on your code, especially for my practicant… you must presenting your progress by english languange… try it and dont be shy… ( for my practicant you can call miss riska asriana ( 5206.100.004 ) and miss aghita sekarrini ( 5206.100.036 ) your new assistant )

the new list for riska and aghita

for number 1 until 15 your new assistant is miss riska

for number 16 until 30 your new assistant is miss aghita ( starrini[at]is.its.ac.id )

according to this list of assistant-practicant

My first Open Source Project

On last friday 7 Oct 2008 we were presenting our ( me and my friends ) project. We presenting our open source project which is called NOS! Project, you can visit our sites in the link below, we are in the 8th place to demonstration our project progress. Actually, when our team time turns to demos remained, i was at home. Danu Koeswara called me when i was still sleeping 🙂 thank you for your call danu! and thanks God i wasnt late when i arrived there 🙂 our demos didnt take much time ( i wonder that we were only spent 20-25 minutes ) but we get 91 scores for 120 possible max scores 🙂 thx Miss Iin for your give hehehehehehe

NOS! Project Team ( from left to right ) : Miss Nur Aini Rakhmawati, Amelia Pradipta, Me, Yupit Sudianto ( standing ), Rista Yulia A, Danu Koeswara. ( this picture had taken when we started to demos )

visit our project site at :

NOS! Project ( English Version )

Proyek NOS! ( Versi Indonesia )

This project product we are presented to Indonesian people and for Education in Indonesia 🙂